فر برقی در مقابل مایکروویو. نمیتوانید تصمیم بگیرید که کدامیک انتخاب مناسبتری است؟ این دو لوازم آشپزخانه از بیرون بسیار شبیه به یکدیگر هستند.
تفاوت بین مایکروویو و فر برقی
انواع مختلفی از فر برقی موجود است و مایکروویو هم نوعی فر محسوب میشود. با این حال، درست است که هم فرقی و هم مایکروویو از حرارت برای پخت غذا استفاده میکنند؛ اما مایکروویو از تشعشع استفاده میکند و فر برقی متکی به عنصر گرمایش (و یک فن) است.
یک فر برقی میتواند بزرگتر و همچنین، توکار باشد؛ اما پختوپز (و همچنین زمان گرم کردن غذا) با آن بیشتر طول میکشد. علاوه بر این، یک فر برقی میتواند کارهای بیشتری (مثل برشته کردن، کباب کردن و پختن) نسبت به مایکروویو انجام دهد که همین امر باعث میشود تا از نظر قیمتی گرانتر باشد.
فر برقی چطور کار میکند؟
حرارت، برای پختن غذا به یک وسیله نیاز دارد که در فر برقی این وسیله، هوای محیط است. بنابراین، عنصر گرمایشی در فر گازی یا برقی معمولا در پایین قرار دارد؛ چون هوای گرم به طرف بالا میرود و بسته نگه داشتن در فر هم از خروج هوای گرم جلوگیری میکند.
این روش مانند عملکرد در فرهای کانوکشن است. افزودن یک فن (مانند فرهای کانوکشن) میتواند این فرایند پختوپز را با توزیع هماهنگ حرارت در داخل فر، یکنواختتر کند.
مایکروویو چطور کار میکند؟
در تفاوت فر برقی و مایکروویو باید اول بپرسیم که آیا میدانید چرا مایکروویو سریعتر از فر غذاها را میپزد؟ مایکروویو، حرارت را برخلاف فرهای معمولی، مستقیما از طریق امواج مایکروویو به ذرات غذا منتقل میکند.
اگر تصور این عمل برای شما سخت است، به این فکر کنید که رادیوها چگونه اطلاعات را منتقل میکنند (مثلا امواج رادیویی)؛ بله، تقریبا خیلی سریع. چون این امواج با سرعت نور حرکت میکنند.
امواج مایکروویو هم مانند امواج کوتاه رادیو هستند و یک مگنترون در مایکروویو، الکتریسیته را با این امواج تبدیل میکند.
ساختار داخلی مایکروویوها عمدا منعکسکننده طراحی شده است تا امواج بتوانند تا زمانی که غذای شما به طور یکنواخت پخته نشده، در محیط دستگاه به گردش درآیند.
تفاوت مزایا و معایب مایکروویو و فر برقی
بودجه
همانطور که در بالا گفتیم، قیمت فر برقی از مایکروویو گرانتر است؛ چون این دستگاهها نسبت به مایکروویو، کارهای بیشتری انجام میدهند.
سهولت نصب
مایکروویو نیازی به نصب ندارد؛ مگر اینکه بخواهید آنها در آشپزخانهای شیک، داخل قفسه اختصاصیاش قرار دهید.
با این حال، فرهای توکار، برای قرار گرفتن در یک حفره (یعنی نصب کردن) ساخته شدهاند و بهتر نصب آنها به متخصص بسپارید؛ چون قطعا نمیخواهید به فر جدید خود آسیب برسانید.
سهولت تعمیر و نگهداری
اندازه مایکروویو برای آن یک مزیت محسوب میشود؛ چون برای جلوگیری از تجمع مواد غذایی و سسها، گاهی اوقات، تمیز کردن داخل و خارج مایکروویو راحتتر انجام میشود. همچنین، میتوانید یک کاسه سرکه رقیق شده را در مایکروویو بمالید و آن را گرم کنید تا داخل دستگاه تمیز شود.
فرهای برقی بزرگ، با استفاده مکرر میتوانند واقعا کثیف شوند. البته قفسههایی برای تمیز کردن در کنار حفره داخلی فر وجود دارد. باید هر از چندگاهی وضعیت واشر را چک کنید. واشرها به مرور زمان فرسوده میشوند و در نتیجه، کارایی فر برقی کمتر میشود.
سرعت پخت و پز
سرعت یکی تفاوتهای بزرگ در مایکروویو و فر برقی است. گرم کردن مجدد غذا در مایکروویو فقط چند (یا کمتر از یک) دقیقه طول میکشد.
در حالی که گرم کردن غذا در فر برقی با توجه به دستوری که انتخاب میکنید، بین ۱۹ تا ۴۰ دقیقه زمان میبرد.
تفاوت اندازه فر برقی و مایکروویو
به استثنای توستر، فرها بزرگتر از مایکروویوها هستند. بنابراین، قبل از تهیه فر برقی، باید دوباره ببینید که آشپزخانه شما فضایی برای یک فر برقی با اندازه کامل دارد یا خیر. فراموش نکنید که که برای تهویه کافی هم باید شکافی در اطراف فر وجود داشته باشد.
تنوع آشپزی
شکی نیست که مایکروویو کاربردهای محدودی دارد. با اینکه پخت سیب زمینی و حتی کیک، با مایکروویو اماکنپذیر است؛ اما ممکن است به نتیجه دلخواه نرسید و غذای شما ترد یا پوسته پوسته شود.
در طرف دیگر، میتوانید از فر برقی برای گرم کردن مجدد غذا مانند مایکروویو استفاده کنید و گوشت را کباب یا برشته کنید و کیک و کلوچه و نان و شیرینی بپزید.
توزیع حرارت
هم فر (از نوع فندار) و هم مایکروویو میتوانند غذای شما را به طور یکنواخت بپزند.
سلامتی
میتوان به قطع گفت که تشعشعات مایکروویو میتواند به سلامتی و مفید بودن غذا آسیب وارد کند؛ به خصوص در استفاده طولانی مدت؛ اما واقعیت این است که مایکروویو از فر برقی سالمتر است. چرا؟
مهم نیست که چطور غذای خود را میپزید (با استفاده از اجاق گاز، فر برقی، مایکروویو یا غیره)؛ در هر صورت غذای شما کمی خراب میشود. به علاوه، از آنجایی که پخت غذا در مایکروویو زمان کمتری میبرد، مواد غذایی بیشتری در غذای شما، نسبت به پخت آن با فر برقی، حفظ می شود.
ایمنی
در تفاوت ایمنی فر برقی و مایکروویو قانونی طلایی وجود دارد که باید هنگام استفاده از مایکروویو به خاطر بسپارید و آن این است که شما هرگز نباید از کارد و چنگال، ظروف پلاستیکی، فویل آلومینیومی یا حتی ظروف سرامیکی که مناسب مایکروویو نیستند، استفاده کنید.
دلیل آن هم این است که این مواد منجر به آتشسوزی یا حتی انفجار میشوند. گاهی اوقات، اگر تنظیمات را روی خیلی زیاد قرار دهید، مواد غذایی هم ممکن است منفجر شوند. همچنین، ظروف و بستهبندیهای پلاستیکی هم اگر برای مایکروویو ایمن نباشند ذوب میشوند.
در هر حال، حواستان به ایمنی استفاده از دستگاهتان باشد و دورتر از مایکروویو بایستید تا از جذب اشعه نیز جلوگیری کنید؛ چون این دستگاهها (در داخل خود) تشعشع ساطع میکنند.
این نگرانی ایمنی در مورد فرهای کانونشنال یا کانوکشن صدق نمیکند. توجه داشته باشید که فقسهها و سینیهای ارائه شده با این دستگاهها معمولا فلزی هستند؛ در حالی صفحه گردان مایکروویو شیشهای است.
حرف آخر
در مورد تفاوت فر برقی و مایکروویو بیشتر از اینها میتوان حرف زد. مایکروویو آنطور که به نظر میرسد، بد نیست و فر برقی هم بیشتر از چیزی که فکر میکنیم کاربرد دارد. در واقع، اگر برایتان مهم نیست که زیادی منتظر بمانید تا غذایتان گرم شود، میتوانید با فر برقی هم کنار بیایید. در هر صورت، انتخاب با شماست.
برای مشاهده محصولات و خرید آسان اینجاکلیک کنید
دیدگاه خود را بنویسید