لولر قهوه یکی از تجهیزات حرفه ای برای درست کردن اسپرسو به حساب میاد که خیلی از ما نمیدانیم نحوه کار کردن و تنظیمات آن به چه شکلی می باشد. جالبه خیلی از متخصص های قهوه اینطور فکر می کنند که لولر با تمپر یکسان می باشند در حالی که این موضوع کاملاً اشتباه است.
ما در این مقاله از کافی مافی در ابتدای کار یک توضیح کلی در مورد لولر قهوه خواهیم داد و در ادامه تنظیمات و روش کار با این وسیله را برای شما توضیح می دهیم.
لولر قهوه چیست؟
لولر قهوه “Leveler Coffee” یکی از وسایل تخصصی برای تهیه اسپرسو با اسپرسوساز برقی به حساب میاد و برای سایر روش های درست کردن قهوه کاربردی ندارد.
شما اگر دوست دارید اسپرسو رو مثل باریستاهای حرفه ای درست کنید لازمه که شرایط و وسایلی را فراهم کنید که مهمترین آنها به این شرح است که ما قبلاً آنها را به صورت دقیق بررسی کردیم و هرکدوم رو که دوست داشتید بیشتر بشناسید، میتوانید روی لینک آنها کلیک کنید.
- دستگاه اسپرسوساز برقی
- تمپر قهوه
- پودر قهوه اسپرسو
- پرتافیلتر (روی دستگاه موجود است)
- آب قهوه
- لولر قهوه
پس احتمالا متوجه شدید که لولر با تمپر دو وسیله متفاوت است و نمی توان آنها را یکسان معرفی کرد. زمانی که شما پودر قهوه رو داخل پرتافیلتر اسپرسوساز میریزید برای اینکه بتوانید قهوه رو به خوبی عصاره گیری کنید لازمه که به روش زیر عمل کنید و نکاتی رو رعایت کنید:
وقتی شما پودر قهوه را درون پرتافیلتر میریزید درون پودر، روزنه ها و محافظی از هوا ایجاد می شود که وقتی آب به پودر قهوه شما می رسد، از آن ها عبور می کند و این موضوع باعث می شود که قهوه شما به خوبی استخراج نشود.
برای رفع این مشکل در ابتدا از وسیله ای دوار (گرد) استفاده می شود تا سطح قهوه کاملاً یک دست و صاف شود. این وسیله دقیقاً همان لولر قهوه است که ما در مورد آن حرف می زنیم.
اما بعد از اینکه سطح قهوه رو صاف کردید شما باید قهوه را فشرده و در اصطلاح تمپ قهوه کنید. اینکار با تمپر انجام می شود و دارای اصول خاصی می باشد.
تنظیمات لور قهوه
قصد داریم در این بخش این سوال رو برای شما پاسخ بدیم که چطور می توانیم لولر قهوه را با دستگاهمون و به طور خاص تر با پرتافیلتر تنظیم کنیم تا بهترین میزان عصاره گیری رو داشته باشیم؟
اول این موضوع رو مشخص کنیم که عصاره گیری زمانی خوبه که نه خیلی کم باشه و نه خیلی زیاد. زمانی که خیلی عصاره گیری زیاد باشد قهوه شما آبکی می شود و کرما اسپرسو شبیه به فوم و کف میشه تا کرما. به این نوع قهوه آندر گفته می شود در اصطلاح تخصصی.
اما زمانی که عصاره گیری شما کمتر از حد نرمال باشه در اصطلاح میگن قهوه اُور شده. در این حال اسپرسو شما کرما کلا نداره و طعم آن خیلی تلخ می شود.
بریم سراغ تنظیمات لولر قهوه برای داشته یک قهوه خوب ، به طور کلی یک لولر دارای سه بخش اصلی می باشد؛ یک بخش فلزی زیر که اصولاً دارای طراحی پره ای (3 لبه) می باشد و وظیفه صاف کردن سطح را به همراه دارد.
بخش دوم که به شکل یک محافظ بر روی بخش فلزی قرار میگیرد و این وظیفه را دارد که با پیچاندن آن میزان قهوه را کنترل کرد. یعنی اگر پودر قهوه داخل پرتافیلتر زیاد باشد باید با باز کردن این محفظه، ارتفاع لولر را زیاد کنید.
بخش سومی نیز که روی دوتا بخش قبلی بسته می شود وظیفه بلاک یا قفل کردن صفحات لولر را دارد. یعنی وقتی لولر را تنظیم کردید آن را می پیچید تا به هم محکم شوند.
بیشتر بخوانید: شناخت قهوه در یک نمای کلی (مخصوص مبتدی ها)
نحوه کار کردن با لولر قهوه
برای کار کردن با لولر قهوه کار سختی ندارید و بعد از یک مدت کوتاه می توانید آن را به بهترین شکل انجام بدهید.
شما برای داشتن انواع اسپرسو باید مقدارهای مختلفی پودر قهوه داخل بسکت پرتافیلتر بریزید. اما برای اسپرسو معمولی این مقدار تقریباً باید قهوه را به گونه ای اضافه کنید که پس از آنکه از لولر قهوه استفاده میکنید، فاصله لبه پرتافیلتر تا پودر قهوه حدود 5 میلی متر بشود. (تقریباً 7 گرم)
ولی در کل توصیه می کنیم که حجم قهوه اسپرسو خاص خودتان رو با آزمون و خطا به دست بیاورید. یعنی شما باید ارتفاع مناسب با لولر را با آزمون و خطا به دست بیارید یعنی آنقدر ارتفاع را متناسب با دستگاه اسپرسوسازتون تغییر بدهید تا بهترین حالت رو بدست بیاورید.
نکته دیگری که لازم است آن را بدانید این است که بعضی از لولرا بخش سوم یعنی قفل را به صورت یک نوع پیچ دارند. پیچ آلنتی که با سفت کردن آن لولر روی ارتفاع مورد نظر قفل می شود.
بعد از آنکه قهوه را به خوبی لول کردید لازمه آن را به درستی تمپ کنید تا بتوانید یک اسپرسو فوق العاده آماده کنید.
نتیجه نهایی
ما در این مقاله تلاش کردیم هر آنچه که لازم است در مورد لولر قهوه و نحوه کار کردن آن بدانید را به طور دقیق بررسی کنیم. اما در صورتی که در مورد سرفصل ها یا نکته های گفته شده با سوال و یا ابهامی همراه هستید، می توانید آن را در قسمت نظرات و پیشنهادات با ما در میان قرار دهید.
دیدگاه خود را بنویسید